21. september 2011

Samson flytter inn

Samson flytter inn!


Vi har snakket omm å kjøpe oss en hund siden den dagen vi flyttet inn i en bolig hvor det var lov og holde husdyr. Diskusjonen har gått i syv lange og syv brede. Pro og kontra, hvilken rase det skulle være? Hva skulle vi med en hund? Hvem skulle gjøre hva? Hvordan skulle vi løse feriesituasjoner? Kunne vi ta den med, om vi bestemte oss for å flytte til et annet land? Hvilke treningsbehov skulle hunden ha, og hva ville vi gjerne at den kunne være med på? Spørsmålene var mange. Til slutt ble vi enige om å skaffe oss en hund til sommeren. Da hadde vi ferie, og det ville gå bedre med tissetrening osv. Vi ble enige om en hund som skulle være lett å transportere på offentilg transport, fly tog og lignende. Den skulle være aktiv, og kunne brukes til lydighetstrening og muligvis ahility på sikt. Samtidig ville vi at den ikke skulle bli et mentalt vrak, hvis vi i perioder ikke har tid til å aktivisere den i noen timer om dagen. Dette er nødvendig, da vi begge er studenter, med et par tøffe eksamensperioder i løpet av året, hvor tiden vi kan avse til hundetrening reduseres til det minimale.

Naboene våre hadde 3 små hunder, og var på utkikk etter ny valp. Vi hang oss på og ble med til kennelen for å se på pomeranienvalpen de hadde sett seg ut. Denne kennelen solgte riktignok billige valper, men vi fikk ikke det beste inntrykket av verken hunder eller eier av stedet. Dermed var vi på vei videre i jakten på den perfekte valpen. Til slutt kom vi over Dan Pom, hvor de har avlet på både pomeranien og Gran Danois. Kan tanke jeg fikk et sjokk da jeg kom inn porten og forventet de små ulldotene, men fikk en våt velkomst av en hund som nærmest stod på alle fire mens den slikket meg i ansiktet! Uansett virket denne kennelen veldig fin, hundene hadde stor tumleplass og virket veldig sosiale, men samtidig rolige og tilfredse. De hadde en valp som var klar til avlevering, og vi var solgt, eller den var, eventuelt...

Vi besøkte dem flere ganger. Tre dager før vi skulle hente Dan Pom Eagle, leverte vi et lite teppe vi hadde hatt i sengen til kennelen. Dermed var han litt kjent med vår lukt før han kom, samtidig som teppet fikk en lukt av hjemstedet hans når han kom til oss.
 Den første bilturen taklet han veldig fint. Introduksjonen til det nye hjemme gikk også over all forventing. Da han ble trett, løp han inn under skapet for å sove. Dette hadde vi heldigvis fått vite av kennelen at han pleide å gjøre der også, så vi lot ham bare ligge. Han kunne også finne på å gjemme seg bak sofaen. Dette var vi ikke så glad for, siden det ligger en del ledninger der. Dermed tettet vi igjen hulrummene bak, så han fikk ligge under skapet hvis han ville gjemme seg litt. Her er de første bildene av nøstet som ble døpt Samson!

Samson var på størrelse med foten min. Liten og lodden og utrolig nysgjerrig og uredd. Han lignet litt en levende teddybjørn, til storbegeistring for barna i nabolaget. Jeg fikk straks erfare at man skal passe godt på disse valpene. Det får være likegyldig hvor lyst en liten jente på 5 år har lyst til å løfte og bære rundt på ham. Han har ben, og kan gå selv, måtte jeg si mer enn en gang på vei ned til stien ved elven.


Her er han på vei inn i oppvaskmaskinen. Mmm, gamle matrester og annet snacks er veeeldig interessant. Heldigvis passer størrelse og lydighet sammen når det gjelder hund. Her er han liten, og det er bare praktisk at han ikke når opp. Jeg skulle også snart lære, at dette bare var starten på valpesrtekene hans.

Ha en en fortryllende dag videre, og håper du vil være med vidre i Samsons utvikling fra valp til voksen hund!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar!