13. september 2011

Spikerglassets historie

Et liv gir minner, og minner kan manifestere seg i ting. Denne tingen er ofte kommentert av besøkende. De undrer seg over, hvorfor i alle dager vi har et glass med skruer og spiker i vinduskarmen. Jeg liker den, men det er ikke den eneste grunnen til at den står der.

Intressante interiører innebærer ofte en historie. De forteller, deler eller gir en følelser, minner og inntrykk. Det er alt sammen et uttrykk for hvem som bor i huset, oppholder seg i rommet.

Dette glasset har en historie. Historien begynte noen år før glasset selv kom til for å bære den videre.
Min samboer er utdannet snekker. Da han gikk i lære, bodde han som så mange andre hjemme hos sine foreldre. Moren hans skjemte han bort, og hver dag vasket hun arbeidstøyet hans. I lommene lå det alltid en haug med skruer og spiker, hengsler, muttere, blyanter og annet man bruker når man bygger. En dag var haugen på vaskerommet hennes så stor at hun begynte å samle på dem i en boks. Da boksen var full, fant hun en større beholder. Da sønnen var ferdig med læretiden, var hele dette glasset propp fullt. Dagen da fagbrevet skulle feires, fikk han overrakt glasset som en gave. I årene etter har han stadig tømt glasset, litt etter litt, når små og store prosjekter manglet en skrue, en spiker, et hengsel eller en liten krok. Den dag i dag står det i stuen, og er i stadig i bruk.  Man kan alltid gå på jakt i spikerglasset, når man ikke finner det man trenger andre steder!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar!