17. september 2011

Blå fondvegg på badet

En fondvegg er en eller flere vegger som står i kontrast til resten av rommet. Den kan brukes, hvis man ønsker å gi et rom en særlig følelse, eller innføre et tema uten å pusse opp hele rommet. Enkelte tapeter, farger eller annen dekor kan være vakre, men voldsomme i uttrykket. Da kan en fondvegg være en fin måte å innføre dette, uten at rommet blir kaotisk. En fondvegg vil tiltreke seg oppmerksonhet, hvis den er kraftig. Den kan også fungere som et hint av stemning, alt etter hvor store kontrast den har til resten av rommet.Noen anbefaler at man velger en vegg uten vinduer og dører på. Særlig hvis man skal bruke fotodekor, tapet med figurativt mønster eller lignende. Da blir veggen nærmest å regne som et kjempestort bilde.Min første fondvegg i denne leiligeten blir plassert på badet. Jeg ønsker meg et mer hav-aktig bad, og har valgt en farge fra LADY som heter Krusning. Den er å finne i fargekartet "Skagens lyset" fra Fargeunionen. Fargen er ekstrahert fra ent gammelt maleri av starnden og havet i Skagen, en vindfull dag i gyllent lys. Falt for den umiddelbart, og nå er den fremskaffet, og står klar på badet:


Dene gangen har jeg valgt å male med LADY Sense, og kan ikke få anbefalt den nok. Literprisen er litt høyere enn annen maling, men dekkeevnen er bedre, så på den måten blir den faktisk billigere per kvadratmeter. Dessuten er det en fryd å jobbe med den! Ingen hodepine, ingen malingsstank i dagesvis og lett å vaske bort fra koster, ruller og annet.

2 små keramikkpotter fikk også en omgang med kosten. Tenkte jeg skulle bruke dem til å ha lys i, eller kanskje lime på noen atributter jeg har samlet opp på stranden. Mer om dette kommer senere!

Her kan du se resultatet!

Nyt dagen din <3

3 kommentarer:

 1. Koset meg med å lese bloggen din..... så flink du er..... Helt enig med din mening om Lady Sense..... Har 18 liter stående i kjelleren som skal på veggene i nærmeste framtd. Begynte i dag med det minste rommet..... Vindfanget....

  Klem fra meg og hils Brian
  Mamma

  SvarSlett
 2. I´m looking forward to see your change!
  Hugs,
  Yvonne

  SvarSlett
 3. Oi så god du er mamma! Da kan jeg jo komme hjem å hjelpe deg til jul! Hvis det er noen vegger igjen da...

  It is actualy done now, Yvonne! One of those days I will get the new pics of my ocean-inspired bathroom published!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar!