13. september 2011

Kolonihagen HyggeBo Del 3

Mer om kolonihagens interiør kan du lese i Del 1 og Del 2.

På utsiden var det også en god del arbeid å gjøre. veggene var malt i ulike farger. litt alt ettersom det ble bygget, og hvilken slant som nå var igjen i et spann man har fått et eller annet sted fra. jeg ville aller helst male huset hvitt, men da det var bygget av forskjellige materialtyper, ulike dimensjoner og hadde masse sprekker, ble dette vanskelig. Mamma fikk i allefall overtalt meg til at det mest sannsynlig ville bli penere og mindre synlige skavanker hvis jeg valgte en mørk farge. Jeg så helt klart logikken i dette, og valgte deretter å "gjemme" huset så godt det ot seg gjøre. Man skal være heldig om man treffer med en blå- eller grønnfarge på et hus som liggger så innsvøpt i planter og trær. dermed falt valgt på en varm bruntone. Vinduene ble kittet om og malt hvite. Sokkel og lister fikk en omgang med sort asfalt. De delene av bygget som var av mur, ble kalket hvite igjen.

Her er malingen av vinduene i full gang. Sender samtidig en stor takk til mammas veninne, som gjorde en uvurderlig jobb med alle de hvite listene. Og til mamma, som malet opp under taket hele veien rundt. Og til jentene, som kom innom en dag og tok i et tak med ruller og koster på ytterveggene. Det er koseligere å jobbe sammen!

I det stoer bedet foran vinduene har jeg tømt ut favn på favn med overgrodde busker og ugress. De siste årene er det ved å være under kontroll og en relativt lettstelt del av hagen.
Her sees stuedelen fra utsiden. Den lille hyllen hang jeg opp til lukeredskaper og småting som man bruker ofte. Oppe på takplanken henger "HyggeBo"-skilet. Kaktusen i krukken overlever alt, og i bedet med krypende dekkvekster trives maurene litt for godt. Bjelken til overbygget ved døren har vært kilde til mang en kul i pannen. Derfor tvinnet jeg natur-tau rundt den. Nå er den mer synlig i mørket, samtidig som kantene ble mindre skarpe. Pynten på veggen er en enkel treramme laget av en gammel bjelke med hønsenetting stiftet inni. Dekorativ og meget enkel å lage. På den hvite veggen sees inngangsdøren og soveromsvinduene utenfra. Lampene over vinduet er en blanding av lykter og solcelle-lamper med gult lys. De er rikitg flotte når det blir mørkt og gir et deilig lys.

Her ser dere den ene endeveggen. Da jeg overtok, kunne man ikke gå rundt huset. Det var så gjengrodd at man vasset til over knærne i slyngplanter og vissent gress. Den flotte klatrebusken måtte klippes så vi kom til med kalken. Under er det nydelige blå vårblomster som dekker jorden, før stokkrosene overtar til sommeren.

Hekken er herlig gul om våren, men blir grønn i juni


Et oversiktsbilde av hagen en tidlig vårdag. Det nederste plommetreet er litt vel hardt beskåret kanskje. De to epletrærne er litt for store, og ved siden av hoppeslottet er det en liten aftenssol-plass. Tror egentlig det har vært et drivhus der en gang, ligner nemlig en grunnmur til et slikt, den plassen.

WHAT NOT 2 DO:
Fylle trillebåren med bredere lasst enn porten tåler...

Velkommen tilbake!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar!